Dry Needling in Neede

Maak een afspraak

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden Triggerpoints in spieren aangeprikt. Deze spieren raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt een “droge” (dry) acupunctuurnaald gebruikt en er wordt dus geen vloeistof in de spieren gespoten.
Dry Needling is op geen enkele wijze te vergelijken met klassieke acupunctuur, die gebaseerd is op meridiaanleer en een energetisch gericht concept. Dry Needling werkt direct op de spieren en is geen ‘energie’ behandeling.

Triggerpoints

De methode werkt op specifieke punten, de zogenaamde triggerpoints. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn “op afstand” veroorzaakt. Triggerpoints zijn nauw verwant aan het Myofasciaal Pijn syndroom MPS.
De meest voorkomende klachten zijn toch wel hoofdpijn, kaakpijn, nekpijn, schouder/arm pijn en lage rugpijn. Maar de klachten kunnen overal voorkomen aangezien elke spier een triggerpoint kan ontwikkelen. Triggerpoints zijn frequent aanwezig bij sportblessures.

Neem contact op voor meer informatie

Dry needling in de praktijk

De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Het inbrengen van het naaldje is bijna niet voelbaar. Als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort “kramp” gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en u kunt gemakkelijker bewegen. De behandeling is zeker niet pijnloos, maar geeft vaak in korte termijn verbazend snel resultaat.

Kosten

Dry needling is een onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Indien uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten voor Dry Needling hieronder.

Dry needling wordt bij Fysiotherapie en Manuele therapie Hövels en Volmer door Joost Jansen, Hessel Reekers, Marieke Wichers Schreur, Merle Weeink en Carmen Oosterloo uitgevoerd.

Voor meer informatie zie www.myofascialepijn.nl

Maak een afspraak

Fysiotherapie en Manuele Therapie 

Hövels en Volmer

Braak 20 
7161 BB Neede 

Kvk: 71107630


 0545 29 41 23

 info@manueletherapieneede.nl

Dependance Haaksbergen

Scholtenhagenweg 29A

7481 VN Haaksbergen

Routeplanner

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00

Dinsdag 07:30 - 18:00

Woensdag 07:30 - 18:00

Donderdag 07:30 - 20:00

Vrijdag 07:30 - 17:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten