De fysiotherapeut

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging.

Snel op de fiets een boodschap halen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten… herkenbaar? Dan pas vraagt u zich af hoe u er zo snel mogelijk weer van afkomt. Fysiotherapie Hövels en Volmer helpt u er weer bovenop.

Fysiotherapiepraktijk in Neede

Als u klachten heeft van uw bewegingsapparaat en daarmee rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat, dan zal deze eerst een screening uitvoeren. Hiermee bepalen we of u op de juiste plaats bent bij Fysiotherapie Hövels en Volmer. 

Vervolgens bepaalt de fysiotherapeut de behandeling die voor u het beste is. Welke behandeling er ook wordt gekozen, u moet altijd zelf thuis oefeningen uitvoeren. Dan wordt er het meeste resultaat behaald met de behandeling.

Elke persoon die in de praktijk in Neede binnenkomt heeft individuele kenmerken. Daarom maken we voor iedereen een persoonlijk behandelingsplan. Hierdoor komt u veel sneller van uw klacht af.   

Huisarts of fysiotherapeut?

Natuurlijk blijft het altijd mogelijk dat u eerst naar de huisarts gaat als u klachten heeft van het bewegingsapparaat. Deze kan u dan al of niet verwijzen naar de fysiotherapeut voor een consult of voor behandeling. Maar verplicht is het niet meer.

Vanaf 1 januari 2006 is de fysiotherapie direct toegankelijk. Dit wil zeggen dat u rechtstreeks naar de fysiotherapeut kunt gaan, zonder dat u eerst naar de huisarts bent geweest voor een verwijzing. Dit geldt eveneens voor de verbijzonderde vormen van fysiotherapie zoals Manuele therapie, Kinderfysiotherapie, Sportfysiotherapie, Bekkenbodemtherapie, Oedeemtherapie en Geriatrische fysiotherapie.

De fysiotherapeuten hebben allemaal een verplichte bijscholing moeten volgen om dit mogelijk te maken.